FacebookTwitterE-mailarrow-left

Dr. Béres-Deák Ügyvédi Iroda

Publikációk

 1. Csempészet, vámorgazdaság és jövedéki bûncselekmények elkövetési értékeinek meghatározása büntetõeljárásban - PDF

  A vám és jövedéki bûncselekmények közös jellemzõje, hogy az államok költségvetési bevételeinek jelentõs részét adó közterheket rövidítik meg, illetve nehezítik meg azok beszedését. Ezen túlmenõen – az esetek többsége gazdasági tevékenységhez kapcsolódik – a versenyegyenlõséget is sértik és torzítják a gazdaság alanyainak árképzését, amivel a törvényes tevékenységet folytatókat is könnyen a jogsértés irányába terelhetik.

 2. Rettegnek a cégek a bezárástól

  Sok cég állítólag azért nem meri végelszámoltatni magát, az egyéni vállalkozók pedig azért tartják meg igazolványukat, mert félnek az ilyen esetben kötelező adóhatósági ellenőrzéstől.

 3. Drága cégvég - Sokmilliárdnyi adóhiányt visznek magukkal a hivatalból törölt vállalkozások

  A számlázásra kreált kényszervállalkozások virágkora már régen leáldozóban van, a cégek végelszámolása azonban igencsak drága lehet. Sokan ezért inkább "kis költségen" vegetálnak, persze akad más lehetőség is, ha nem is legális.

 4. A csempészet és vámorgazdaság elkövetési értéke - Az elkövetési érték meghatározása a büntetőeljárásban

 5. Ezeken a cikkeken kívül korábban publikáltam még többek között az Üzleti7 című folyóiratban. Sajnos ezek a régebbi cikkek egyelőre még nem elérhetők. Az elérhetővé tételükön még dolgozom.